28 december, 2009 21:59

Julen är över, men många av oss njuter fortfarande av efterlängtad jullediget! Visst är det härligt att vi har snö och kan vara ute och ägna oss åt vinteraktiviteter? I går var det premiär i Yxbacken. Härligt! Om bara några dagar är det dags att fira in det nya året - 2010! Under jul- och nyårshelgerna har vår blogg julledigt och vi återkommer den 11;e januari med nya, spännande gästbloggare! Avslöjar inte ännu vilka de är, men helt klart är det tre spännande Norrköpings-profiler!  En av dem är talare på årets Nyårspromenad....

Under helgerna kan ni följa vår egna medarbetare Johan Bergerfalk som bloggar på NT:s hemsida. Johan är evenemangsansvarig hos oss och jobbar bland annat med Nyårspromenaden. Läs Johans blogg här...

Önskar er alla en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR! Vi ses 2010!Christina Leinonen
24 december, 2009 12:17

Hej.

Äntligen är det julafton. Och det här är en mycket speciell julafton för mig. Släden som jag använt i så många år för att köra ut julklapparna på julaftonen börjar bli ganska sliten. Jag räknade ut att barnens farfars far , när han var liten så låg hans julklappar i just den släden. Och i och med att jordens befolkning ständigt ökar också, så blir det fler och fler paket som skall med. Så nu är det ganska trångt när vi skall iväg med renarna. En större släde skulle vara bra.

Jag har sett att tomtenissarna smusslat med något hemligt längst ner i verkstaden under en tid, och för ett tag sedan fick jag se att tomtenissarna bygger på en ny släde till mig. En stor, svart, blank släde med ett stoppat säte till och med för mig att sitta på. Men det har varit oklart om nissarna  skulle hinna bli färdig med den till idag (julafton). Jag ville så gärna det, för det skulle vara så otroligt roligt att få komma till er barn med den.  Men för 10 minuter sedan kom nissarna hit med den. Så underbar vacker den är. Renarna är också välpolerade och blanka. Så snart nu så bär det iväg hem till er.

Tomtenissen som fick Brunos napp häromkvällen blev överlycklig. Nisser tackar dig så mycket till dig.

GOD JUL.

KolmårdstomtenTomten i Kolmården 2009
22 december, 2009 14:18

Nu närmar sig julen med stormsteg och därmed också lite efterlängtad ledighet för många av oss! Vill passa på att tacka Tomten, Lena och Thomas för tiden som gästbloggare hos oss. Det har varit mycket kul att läsa era olika inlägg! Under jul- och nyårshelgerna tar vår blogg julledigt och vi återkommer den 11;e januari med nya, spännande gästbloggare! Avslöjar inte ännu vilka de är, men helt klart är det tre spännande Norrköpings-profiler!  En av dem är talare på årets Nyårspromenad,,,,

Under helgerna kan ni följa vår egna medarbetare Johan Bergerfalk som bloggar på NT:s hemsida. Johan är evenemangsansvarig hos oss och jobbar bland annat med Nyårspromenaden, ett mycket uppskattat evenemang.  Läs Johans blogg här...

Önskar er alla en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR! Vi ses 2010!Christina Leinonen
15 december, 2009 08:30

Hej.

Nu är det full fart i tomteverkstaden med att hinna få allt klart till julaftonen.

Det är även stor aktivitet här hemma i tomtebyn. Tomtemor och jag har lovat att vi ska hålla oss hemma på kvällarna nu fram till julafton, så att barn och vuxna ska kunna komma  och hälsa på oss här i skogen.

Det kommer massor av besökare, och det tycker vi är roligt. Senare på kvällarna när tomtenissarna kommer hem från tomteverkstaden så får jag ibland sitta halva natten vid elden och berätta för dem om vilka som varit här och hälsat på.  Tomtenissarna tycker det är mycket roligt.

På söndagkvällen så kom Norrköpings lucia hit ut till oss och sjöng. Det var så otroligt vackert. Jag och tomtemor blev tårögda. Ett stort tack till er. Tomtenissarna blev mycket glada när jag berättade det för dem. Tomtenissarna ville absolut höra hur det lät när luciorna sjöng, och jag försökte återskapa det. Men tomtenissarna höll då för öronen.  Så jag fick avbryta det.

Har ni skrivit era önskelistor än? Gör gärna det, och lägg dem på ert köksbord på kvällen när ni går och lägger er. Så skriver en tomtenisse av den under natten.

Hälsning: KolmårdstomtenTomten i Kolmården 2009
9 december, 2009 09:39

Igår kväll hade jag besök av en student från Södertörns Högskola, Malin. Hon studerar kommunikation och destinationsmarknadsföring. Hon intervjuade mig angående denna blogg. 

Efter ett slag så talade vi mycket om destinations-marknadsföring. Jag talade mig varm om Norrköping, så kände jag att jag bara pratade, så jag tog med henne på en promenad i Norrköping istället. Vi gick genom Strömsparken bort till Järnbron, och den fantastiska ljuskronan underr bron. Det är ett underbart ställe att stå under trädet med tusentals ljus och höra vattenfallen dåna och ett fullt upplyst Louis De Geer. Vi fortsatte in i industrilandskapet och tittade på ¨adventsljusstaken¨ Värmekyrkan, fortsatte och titta på det stora vattenfallet för att slutligen gå runt bland muséerna för att avsluta nedför Västgötebacken och gå igenom Knäppingsborg. Jag tror Malin var fascinerad och jag superstolt Norrköpingsbo.

Jag rekommenderar alla att gå den promenaden!

Detta var ett litet guldkorn i min tillvaro just nu. All min lediga tid lägger jag i Arkösund nu. Jag har sålt ett hus och håller på att tömmer det. En del av sakerna ska ut till Arkö, en del in till Norrköping och massor till Returpunken. Det är väldigt bra att det inte är minusgrader.  Jag längtar väldigt mycket till julen då familjen åker ut till Arkö och lugnet infinner sig och det är bara julpyssel och matlagning vi kan ägna oss åt.Lena B Hermelin
6 december, 2009 17:01

Hej vänner.

Nu är det inte lång tid kvar till julafton. Så himla spännande det ska bli.

Vincent  8 år,frågade vad jag gjorde med elräkningen som tomtenissen av misstag tagit med till tomteverkstaden. Den som jag berättade om i förra bloggen. Den var inte så dyr faktiskt. Men vi här i tomtebyn använder inte pengar. Men det händer ju att lite äldre barn skriver på sina önskelistor att de inte önskar sig saker i julklapp utan de vill ha pengar istället. Så därför har vi en tomtenisse i verkstaden som tillverkar pengar. Så med hjälp av den tomtenissen så kunde jag betala den här räkningen.

Linn 9år frågar mig om jag är den riktiga tomten. Det är klart att jag är det.

Vi har bott här i Kolmårdskogen i 400 år nu. Innan vi flyttade hit då bodde vi på Nordpolen. Men vi tyckte det var lite ensligt där. Så när vi hittade vårt nuvarande ställe här i Kolmården, så flyttade vi. Men vi har faktiskt fortfarande efter 400 år här , eftersändning av posten hit.

Men det händer att barn som kommer hit till tomtebyn och hälsar på inte känner igen mig från förra julaftonen. Men jag kan se annorlunda ut här hemma. Jag har ju nästan alltid på mig arbetskläderna här, och till julaftonen så brukar tomtemor klippa mig i håret och snygga till mig i skägget och när jag får på mig den fina tomtedräkten så ser jag ganska annorlunda ut.

Men sedan är det ju en sak som jag måste prata med er om. Ni vet ju att det är en massa ställen jag ska på julaftonen. Och jag kommer hem till er alla, det lovar jag. Men ibland så händer det att jag ställer tomtesäcken vid ytterdörren och knackar på innan jag far iväg igen, det kan även bli så att jag möter barnens pappa eller morfar vid ytterdörren. Då kan det hända att jag lämnar över barnens julklappar till honom , och ber honom att kanske klä ut sig lite till mig, och sedan lämna ut paketen till barnen.

Men jag försöker att komma in i alla hem, så vi kan få prata en liten stund innan jag far iväg igen.

Det är ju så roligt att få se hur ni ni har det, och att ni mår bra på julaftonen.

Hälsning: KolmårdstomtenTomten i Kolmården 2009
2 december, 2009 16:37

Nu har rockbandet Nifters bloggat färdigt hos oss! Tack för den här tiden! Övriga bloggare fortsätter fram till jul!  Ser fram emot fortsatta spännande inlägg om vårt stämningsfyllda Norrköping.

Själv kommer jag att vara med på turistchefskonferens de närmaste dagarna. I morgon kommer jag att träffa turistchefer både i Östergötland och Sörmland. Det ser jag fram emot. Brukar alltid bli spännande och inspirerande diskussioner.

Ha en fortsatt trevlig kväll!Christina Leinonen
1 december, 2009 23:52

Stjärnklart i och över Norrköping. Självklart! Ikväll lyser stjärnorna klara både på himlavalvet över Norrköping och inne i Louis De Geer. Under ledning av Anders Berglund har några av Sveriges stjärnelit inom showbusiness bjudit oss Norrköpingsbor på hits vi vill höra.

Att grabbarna från Svensk Bilprovning på rad 19 inte ville klappa takten får vi andra har överseende med eftersom vi inte vill komma i onåd hos herrarna inför nästa biltest.

Av alla kvällens stjärnor är ändå Louis De Geer den stjärnan som lyser klarast. Hallen är unik. En  av stadens stoltheter att visa upp för gäster och besökare. I hallen möts vår industrihistoria med vårt moderna samhälle i form av kultur och modern arkitektur.

Nästa stjärnklart blir på fredagkväll med Sanna, Shirley,Sonja och Månz.

Morgondagens stjärna heter Beata och Beatrice och har namnsdag. Grattis!Thomas Bertil Walden