30 mars, 2011 15:52

Visst är det en spännande fråga?! Vi som jobbar dagligen med att få nöjda besökare till Norrköping, undrar förstås i bland vad  våra besökare egentligen tycker om vår stad.

I bland tror vi oss veta svaret genom synpunkter och kommentarer som vi får, både positiva och negativa. Men självklart kan en synpunkt alltid diskuteras - Är det vad just den personen tycker eller är det vad de flesta tycker? Det är spännande med folks åsikter, tycker jag.

I dagarna har vi fått en upplevelsemätning presenterad för oss. Det är en undersökning som Turismens Utredningsinstitut gjort åt oss gällande "Turisters upplevelse av Norrköping".  Vad visade då den? Intressant fråga!

Jo - den visade bland annat att man upplever att Norrköping är en välkomnande och gästvänlig stad! Mycket positivt! Vi har jobbat mycket med värdskap under årens lopp och försökt få alla som kommer i kontakt med våra besökare att förstå betydelsen av ett gott värdskap!

Undersökningen visade också att en del besöksmål i Norrköping är väldigt kända, nästan alla har någon gång varit där eller hört talas om. Typ Kolmårdens djurpark! Sedan finns det andra besöksmål i stan som är betydligt mer okända och som vi måste profilera mera för att de ska bli kända.

Vi fick också reda på att det behövs bättre skyltning till våra turistattraktioner och att det behövs fler parkeringsplatser i city.

Så nu vet vi det....!! Det som är kul med besöksnäring och turism är just att man alltid kan bli bättre! Bara att sätta i gång och jobba med det som vi kan bli bättre på och förvalta det som vi redan är bra på!  Vad tycker du om Norrköping som besöksstad?

 Christina Leinonen
30 mars, 2011 09:26

Solen skiner i Norrköping och jag funderar på att gå en promenad runt strömmen på lunchen. Jag har t.o.m. tagit med mig jympadojor och träningsjacka idag (chockerande seriöst för att vara mig). Så en promenad får (läs: måste) det bli.

På väg mot Norrköpings vackraste promenadslingan går jag förbi Norrköpings Visualiseringscenter C. Jag blir alltid lika nyfiken och imponerad av vad som försiggår innanför dess väggar. Den 9 september öppnar en ny grej, Cnema. En tre salongers biograf som blir den sista pusselbiten i Visualiseringscenter C. Hit är alla välkomna att ta del av allt från Sverigepremiärer, festivaler, kultfilm och 3D till babybio för de allra minsta och seniorbio för de äldsta.

Det kan tyckas tidigt att skriva om något som inte öppnar förrän den 9 september men just nu pågår en namngivningstävling där man har chans att vinna fribiljetter!

Följande lokaler ska namnges:

1. Stora salongen
2. Mellan salongen
3. Lilla salongen
4. Animationslabb
5. Redigeringslabb
6. Inspelningsstudio

Läs mer om information om kriterier och deadline.

Låt kreativiteten flöda. Lycka till!Sara Näsvall
25 mars, 2011 15:36

Idag är det en blåsig fredag i Norrköping. Snön är nästan helt borta och solen tittar fram lite då och då. Helt okej om ni frågar mig. Bara att kunna gå obehindrat utan att dratta omkull är en stor fördel.

Ikväll blir det vitt vin och räkor hemma i residenset och på lördag är det Earth hour. Du glömmer väl inte att släcka ner mellan kl.20.30–21.30? Det är bara en timme så alla borde faktiskt! Och om du ändå håller på att släcka ner så finns det massor med klimatsmarta aktiviteter som du kan göra, kolla in hela programmet HÄR.

Earth hour är världens största klimatmanifestation där människor och städer uppmanas att släcka ljuset under en timme för klimatet. Norrköpings kommun är med och kommer att släcka ned delar av gatu- och fasadbelysningen runt om i stan. Om kommunen kan så kan du också. Dessutom är det mysigt med tända ljus. Har hört att det produceras många barn så fort det är strömavbrott. Kanske gäller samma för Earth hour!? Du får testa.

Trevlig helg alla! :)

Läs mer om Earth hourSara Näsvall
25 mars, 2011 11:21

Vi har fått ett par nya skyltar uppsatta till Turistbyrån. Både på bak och framsidan, så nu ska förhoppningsvis alla hitta hit utan större problem...Sara Näsvall
24 mars, 2011 14:30

Just nu pågår stora Turistmässan i Göteborg. Jag valde att inte åka dit. Efter sex år på raken kände jag att det inte gör något att missa ett år. Det är ofta samma utställare och jag har inte haft tid att boka in några möten så det var lika bra att stanna hemma. Jag och vår duktiga praktikant Gabbi håller ställningarna på kontoret. Det nästan ekar här. Lugnt och fridfullt - då får man gjort mycket. Tog en promenad i det vackra vårvädret på lunchen. En sväng runt strömmen blev det. Kom tillbaka alldeles svettig. Ett tecken på två saker:

1. Jag måste börja träna
2. Jag måste byta ut vinterjackan

Det känns som att hela jag legat i ide hela vintern. Både kropp och själ. Det har däremot inte Norrköpings evenemangsliv gjort. Det händer ständigt massa grejer. Nu i helgen är det bland annat Norrköpings bodagar - fri entré för alla besökare på Louis De Geer konsert och kongress. Dam SM i ishockey i Himmelstalundshallen och The Ark kommer hit för att fira 20 år med turné, på Flygeln.
Hur ska man hinna med allt? :)


Läs mer om Bo Dagarna

Läs mer om dam SM

Läs mer om the Ark


Du glömmer väl inte Earth hour på lördag!?Sara Näsvall
22 mars, 2011 15:10

Jag instämmer helt och håller i min kollega Saras blogginlägg tidigare i dag. Nu är det VÅR!! Det kändes därför extra passande att tillsammans med golfklubbarna här i stan åka till Finland i går för marknadsföra Norrköping som golf-destination!

Golf är ju verkligen en vår- och sommarsysselsättning och precis som skidåkarna längtar efter snön, så längtar golfarna förstås efter barmark! Gröna fina banor - det är vad man vill ha! På Klinga Golfbana har man förvisso kunnat åka skidor i vinter och det är många skidåkare tacksamma för, men Norrköpings Golfklubb själva vill helst se sin bana grön i stället för vit!

Förra året startade vi ett unikt golfsamarbete i Norrköping. Det är vi, Upplev Norrköping, Bråvikens Golfklubb, Norrköpings Golfklubb och Söderköpings Golfklubb och 9 boendeanläggningar i stan som jobbar tätt tillsammans för att locka golfare till Norrköping. Vi lanserade en egen hemsida, www.golfnorrkoping.se, där man kan boka sina golfpaket direkt online, både golftider och boende. Perfekt!

I går åkte vi gemensamt till Helsingfors, för att marknadsföra oss mot den finska marknaden. Norrköpings flygplats och FinnComm Airlines var också med och vi hade bjudit in ett antal golfklubbar och researrangörer i Finland. De verkade alla mycket intresserade. Flyget mellan Norrköping och Helsingfors gör ju att man lätt kan ta sig hit! 

Även Mauritzbergs slott, som är känt på den finska marknaden, var med och berättade om sin anläggning. Så nu hoppas vi på många finska golfare! Tervetuola!

I morgon åker jag till Göteborg. Där arrangerar RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige, en tillväxtdag. Sedan är det dags för årets TUR-mässa på torsdag och fredag!  Återkommer med rapport därifrån!

Ha det bra och njut av vårsolen!

Läs mer om golf i Norrköping   Christina Leinonen
22 mars, 2011 09:22

Idag är det vår. Nu är det vår. Jag har bestämt att det är så, för nu har jag känt solen bränna mot mitt ansikte flera gånger och då är det vår! Äntligen är vintern besegrad, himlen är återigen vacker och ljuset vittnar om varmare tider. Man får en kick av det, eller hur?

Såg ett program igår om trädgårdar. Så nu vill jag ha en trädgård såklart. En medelhavsträdgård med massor av växter och blommor. Kanske en utomhussäng eller hängmatta. Citronträd, tomater och pelargonier. Tänker att det är nu alla villaägare minns varför de bor i hus, är det så? För hela vintern har jag blivit påmind om varför jag bor i lägenhet. Det har varit rätt så skönt faktiskt.

Apropå trädgårdar så finns det en här i Norrköping som slår det mesta. Gubbens Trädgård - ett sommarcafé i en härligt lugn miljö utmed strömmen mitt i Norrköping på Saltängsgatan 15. Öppnar för säsongen inom kort. Det ser jag fram emot!

Dagens uppmaning till alla trötta Svenskar: bort med vinterjackor, värmefilt, element och allting som hör det mörka halvåret till. Nu brister snart knopparna och innan vi vet ordet av det så är det midsommar. Ställ ut utemöblerna och damma av cykeln. Jag försökte göra det igår. Damma av cyklen för att fira uttågandet av den långa vintern. Men den var tydligen inte redo. Vintern hade tydligen gått hårt åt på den stackaren och pojkvännen gjorde tappra försök för att laga den. Men förgäves.

Jag strök handen sakta över sadeln och viskade tyst till den "snart... snart...".

Läs mer om Gubbens Trädgård 

CykelreparationerSara Näsvall
21 mars, 2011 15:44

Är det inte konstigt hur helgen bara kan försvinna och plötsligt så är det måndag igen? Inte för att jag inte gillar mitt jobb men helt ärligt så föredrar väl de flesta helg framför vardag?

Min lördag ägnades åt att fira Italiens 150-årsdag. En grandios fest med vänner (läs: Italienfreaks) arrangerades hemma i min och pojkvännens lya. Italienska delikatesser radades upp och det röda vinet (från klacken såklart) fanns i överflöd. Italiensk smörsång byttes efter tolvslaget ut mot coola beats på stans nya klubb, BonBon som huserar i källaren under Värmekyrkan. En cool lokal som passar utmärkt för ändamålet. En lyckad kväll med Sveriges kanske coolaste DJ:s BGWIO  - the brothers gonna work it out. Sex killar från Eskilstuna som gör allt för att peppa kidsen på dansgolvet. Brukar vara succé men i lördags levererade de inte riktigt. Hade tappat lite av glöden. Jag hoppas att det bara är en tillfällig formsvacka.

Jag var även förbi Stadsmuseet där utställningen Årets Bild - Sveriges största fotoutställning finns för beskådan. Totalt visas över 100 bilder. I lördags var det vernissage och massor av folk. Jag säger bara en sak. Är man Norrköpingsbo eller på besök i stan så bör man gå och se utställningen nu när den är i Norrköping. Borde vara straffbart att missa en sådan bra utställning. Ska man se EN utställning under året så ska man se denna! Riktigt bra bilder från årets som gått och som verkligen grep tag i mig. 2010 handlade, som ni kanske minns, mycket om naturkatastrofer och oroligheter världen över, därav alla gripande bilder. För de som är lika känsliga som jag, så har utställningen även sina ljuspunkter!

SE DEN!

Läs mer om Årets Bild

Läs mer om BGWIO

Läs mer om BonBonSara Näsvall