Lina Skandevall

Driver Skandevall Media AB, en kommunikationsbyrå med tre anställda

Bor i Hylinge där jag och min sambo hyr en flygel i slottsmiljö. Jag njuter varje dag av naturen som finns här, bara 1,5 mil från stan. Resgalen smålänning i exil, men känner definitivt att Norrköping är ”hemma” för mig. Kom till Norrköping som student för elva år sedan, och har sedan dag ett känt mig välkomnad i den här staden och imponeras ständigt av dess vänliga attityd, utveckling och fokus framåt. I dag driver jag en kommunikationsbyrå som hjälper kunderna med projektledning och medieproduktioner som till exempel kundtidningar, bilagor och artiklar, med många uppdrag som rör just Norrköping. Och det tycker jag om!

Det bästa med Norrköping: Industrilandskapet, Åbackarna och den gemensamma drivkraften att föra Norrköping framåt.

Senaste upptäckt i stan: Visualiseringscentret C och dess möjligheter. Världsunik forskning och publik verksamhet kommer att göra Norrköping till ett attraktivt besöksmål även vintertid!

17 februari, 2010 13:14

Ingen drömstart i morse. Mötet som skulle hållas var tillbakaskjutet 45 minuter utan att de meddelat mig så det blev snabba mil i bil. När jag kom till rödljusen vid Vrinnevisjukhuset ställer jag mig i ena filen, med en bil bredvid mig. Klassiskt tillfälle för ett race - men jag brukar inte racea.

Nu hade jag dock väldigt bråttom och drog på ganska rejält - och den lilla gröna Fiaten hängde på imponerande bra. Vi låg jämsides imponerande länge och jag tittade över axeln - och ser två damer i 70-årsåldern sitta och kikna av skratt över att de racear med min lite större och snabbare bil. Jag började också skratta rakt ut, minst sagt förvånad över vilka jag duellerade med, och vi vinkade glatt till varandra när vi skiljdes åt i nästa rondell. Så tänker jag bli när jag blir gammal. Lätt. 

...

Kommentarer (1)     Läs mer
16 februari, 2010 18:48

 För ett par månader satt jag och sambon på ett plan som via New York skulle ta oss till Dominikanska Republiken. Många timmar på flygplan innebar att jag använde tv:n på Virgin Airlines genom filmer, Tetris och en turistfilm om vårt första delresmål – New York. En amerikansk röst guidar mig genom Meat Packing District, genom museer, bästa shoppinggalleriorna och mitt i allt svischar en utställning förbi – som råkar handla om Sverige och vips så visas en närbild på en flaska fläderblomssaft från Brunneby, Östergötland.

Lyrisk försöker jag berätta för någon, vem som helst, hur fantastiskt det här är. Inser snabbt att min sambo bredvid mig sover och att det förmodligen bara är han och jag som är svenskar här och att han förmodligen inte alls tycker att det är ett otroligt fantastiskt sammanträffande att jag ser en flaska tillverkad i Östergötland i en film om N.Y. När han vaknar ler han och säger – ”det var säkert den bästa saften i norra Europa också”.

För jag ...

Kommentarer (1)     Läs mer
12 februari, 2010 15:15

Deadline på en årsredovisning kan te sig på olika sätt. Layout-Simon och Alida får skrika för att få svar på sina frågor och tavlan där jag så pedagogiskt ritat upp de sidor som inte är helt klara än går inte att komma fram till. Hela kontoret är överfullt av, få se…12 blå plastsäckar fyllda av dyngsur isolering. (Snön har letat sig in och bildat en iskall pool precis över mitt kontor.) Fyra killar hostar från vinden och utdelar en hel del svordomar. Och jag letar som bäst alternativa möteslokaler inför möten med två nya kunder i nästa vecka. Två väldigt väldigt roliga projekt drar igång. Ett handlar om att locka fler besökare till Östergötland, det andra handlar om att Simon & Thomas ska göra Östergötland lite bättre inredningsmässigt och jag ska förvandla det till text. 

I övrigt - snart helg. Inget inplanerat alls. Och det är så underbart skönt. Tänker enbart sitta hemma med min karl och kompensera fetthalten som OS-deltagarna förbränner med att äta massor av g...

Kommentarer (3)     Läs mer
27 januari, 2010 18:35

Snön faller och fler och fler bollar faller på plats. Jobbmässiga alltså. Det är en ständig osäkerhet man lever i som företagare men just nu känns tillvaron hanterbar. Jag har en del stabila, kontinuerliga uppdrag där kunderna börjar kännas mer som kollegor än som just kunder. I NT Annons konferensrum kom jag på mig själv med att sitta halvvägs nedhasad i stolen och diskutera liv och kärlek med min uppdragsgivare. Fast det är ju det som är roligt också. Att man blir vänner, får hänga med företaget och spela Korpenfotboll. För det blir ganska ensamt att sitta på kontoret mellan varven. Jag kan känna djup avund när min polis-sambo berättar om turlagets sammanhållning, om festerna de alltid har var sjätte vecka, om julbord – tja – firmafester helt enkelt.

Jag sitter mest här på kontoret och klappar mig på huvudet om jag har gjort något bra. Och visst har jag två anställda, men den ena är mammaledig och den andra föredrar hemmakontoret framför mitt kontor, fotogra...

Kommentarer (0)     Läs mer
19 januari, 2010 21:09

Att driva ett eget företag innebär frihet. Den är ofta dyrköpt, men den finns där. Som förmånen att kunna jobba hemifrån i princip när jag vill. De senaste dagarna har snön singlat ner över omgivningarna, och här är så vackert så det gör ont i hela kroppen.

Innan allt drog igång, precis efter jul, såg jag till att jobba hemifrån med katten bredvid som sällskap vid skrivbordet och hästarna utanför. Alltid med kylslagen lunchpromenad. Helt fantastiskt ljuvligt.

Resten av min vecka blir lika intensiv, utan minsta lilla möjlighet att jobba hemifrån. Så vad göra? Well, det får bli ett smakprov av hemmakontoret! 

...

Kommentarer (1)     Läs mer
18 januari, 2010 11:52

Vi har en helt fantastisk symfoniorkester. Har några vänner som spelar där och de suckar ibland uppgivet över att folk inte riktigt förstår vilka världstjärnor som kommer på besök och spelar tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester på scenen i De Geerhallen. Vid uruppförandet av Allan Petterssons första symfoni var tyvärr inte jag där. Men SvD var där och recenserade med den här lysande kritiken. 

"Vad som på torsdagskvällen utspelades i De Geerhallen vorde nog bara möjligt i Norrköping. Att 85 musiker av yppersta klass och sammansvetsade till en elit på högsta nivå vågar experimentera med ett ofärdigt verk och lyfta det till en sådan musikalisk prestation är så sensationellt att stadens politiker borde skicka blommor som tack för deras mod."

Grattis, Norrköpings Symfoniorkester! 

...

Kommentarer (1)     Läs mer
15 januari, 2010 09:36

Lunch i går med Christer Sandberg, redaktör på Folkbladet. Vi bestämde möte på ”det gamla vanliga stället”, det vill säga Bomullsfabriken. Men kära Bomull har enbart öppet för nattligt party några helger till. Sen är det historia. Det finns en hel del bra lunchställen i den här stan (Knäppingen och Östgötakök är favoriter, borde ta med bloggaren Jörgen Nilsson till hans favoritrestaurang Meze för att testa lunchen där) men det behövs fler. 

Nattetid är Bomull i princip det enda stället jag (som ständigt jobbande, resande, pendlande och dödsförälskad sambo) går till när jag för en gångs skull syns i Norrköpings nattliv. För det är folk i min ålder som står på dansgolvet och dansar till Micke P3:s musik. 

The end. Det blir inte mer dansande i den lokalen. Ryktas om att det ska bli kontor. Åh, snälla snälla, kan vi inte få lite mer restauranger och uteställen – speciellt runt Industrilandskapet? Någon entreprenör som inser att det finns ett befintligt, dansant, h...

Kommentarer (4)     Läs mer
12 januari, 2010 12:45

Jag brinner för mycket. Och något jag brinner extremt mycket för är den här regionen – inte minst hur vi lockar hit turister. Östergötland är en pärla. Jag är ofta på resande fot och då kommer den traditionella frågan – var bor du? När jag säger Norrköping är det mest ”jaha?”, eller så har någon varit på Palace under ett företagsbesök. Det är det hela.Det hela? Det är det VERKLIGEN inte! Varenda gång jag lyckas locka folk till ”jaha”-staden så tittar de storögt på Industrilandskapet, på Knäppingsborgs charm, förvånas över hur nära det är till havet – och hur vackert och bördigt det är här.  

Tataa, liksom.

De borde redan veta om det. Det är definitivt dags att göra något åt det, och arbetet pågår för fullt. För här finns också eldsjälar och ambassadörer, proaktiva företag och turistnäring som hela tiden kan le åt stigande siffror, både vad gäller besöksnäring och ekonomi. Men det ligger inte bara hos dem, det ligger hos alla oss Norrköpingsbor at...

Kommentarer (1)     Läs mer