Svenska, English Facebook Twitter Instagram

Vad vill du uppleva i Norrköping?

Hitta platser, evenemang, hotell, restauranger och annat att besöka och boka i Norrköping.

Yxbacken

yxbacken-3yxbacken-2yxbacken-1

När suget blir för stort och nästa fjällresa känns för avlägsen finns räddningen knappt 15 minuter från Norrköping city. Här väntar backen där många av Östergötlands skid- och snowboardentusiaster lägger såväl säsongens första som sista svängar.

Med massor av snökanoner och modern pistmaskin ser vi till att snön ligger vit och välpreparerad så fort kylan kommer. Ett tjockt snötäcke som håller även när det slaskar till barmark i stan.

Med två nedfarter, lika många släpliftar, FunPark och en liten barnbacke finns något för alla, från den allra nyaste nybörjare till den mest avancerade racer, carver eller jibber. För den som saknar egen utrustning håller skiduthyrningen öppet hela vintern och när det kurrar i magen är det aldrig långt till värmestugans servering. Beställ varm choklad, våfflor med vispgrädde eller kanske en skål härlig gulasch. Smaka, blunda och dröm om fjällen – du är nästan där…

Du hittar aktuell information om backar, öppettider och priser på hemsidan.

 

Add favorite

Kontakt

Telefon: 011-10 16 18

E-post: info@yxbacken.nu


Hemsida: http://www.yxbacken.nu

Adress

Yxbacken
616 90 Åby

Vägbeskrivning

Yxbacken ligger ca 15 km norr om Norrköping, längs väg 56 (Katrineholmsvägen). När ni kommer från Norrköping ligger backen på vänster sida. Ta av mot Hults bruk och yxbacken, efter 1 km tar ni vänster och är strax framme.