Svenska, English Facebook Twitter Instagram

Vad vill du uppleva i Norrköping?

Hitta platser, evenemang, hotell, restauranger och annat att besöka och boka i Norrköping.

Idrottskalaset – Fri entré

Sidbild-Idrottskalaset-ny

Fullständigt program  När, var, hur  Prova-på-aktiviteter  Kvällar på Tyska torget  Barnens dag  Anmälan Bamseloppet – FULLBOKAT
 
Kändismatcher i rullstolsbasket  Stadium streetfootball  SM-tävlingar 


Fyra fantastiska konsertkvällar, SM-tävlingar direkt på Tyska Torget, prova-på-aktiviteter, Barnens dag med bl.a. Bamseloppet, fotbolls-EM på storbildskärm och mycket mer! Idrottskalaset, den 6-13 juli, erbjuder ett fullspäckat program för hela familjen. Utöver detta kommer Idrottskalaset bjuda på en rad lokala kulturaktiviteter, exempelvis i form av teater och dans.

Idrottskalaset presenteras av Upplev Norrköping AB tillsammans med partners och är ett gratisarrangemang på Tyska Torget och i Strömparken. Kalaset är en del av SM-veckan i Norrköping.

Fullständigt program hittar du här

Varmt välkomna till en idrottslig folkfest för hela familjen där allt är helt gratis!
 


 

När, var, hur


Idrottskalaset går av stapeln 6-13 juli. Tyska Torget och Strömparken kommer att vara SM-veckans centrum, och här får vi bland annat chans att uppleva spännande SM-tävlingar såväl som prova-på-aktiviteter. Några exempel på idrotter vars SM-tävlingar kommer att avgöras på torget är streetbasket (3×3 basket), boule (precisionsskytte), taido och tricking. Det kommer även att arrangeras prisceremonier från stora scenen.
 


 

Prova-på-aktiviteter


SISU Idrottsutbildarna & Östergötlands Idrottsförbund presenterar tillsammans med föreningslivet ett prova-på.område i Strömparken, där kommer du kunna prova på idrotterna nedan:

Amerikansk fotboll
Badminton
Cricket
Dragkamp
Boule
Ridsport
Rugby
Livräddning
Speedshoot
Karate
Bangolf
Bilsport
Casting
Handigolf
Klättring
Löpskytte
Roadracing
Skidskytte
Skyttesport
Styrkelyft
Speedway
Tennis
Lindyhop
Cheerleading/dancehall
Boliviansk dans
Fäktning
Fotboll
Basket
Gymnastik
För tider när Prova-på-området är öppet se fullständigt program.  


 

Kvällar på Tyska torget


Kvällstid kommer Idrottskalaset att fyllas med aktivitet och vi kan bl.a. se fram emot fyra fantastiska konsertkvällar och fotbolls-em på storbild. Det kommer även att finnas en krögare på plats på Torget under hela veckan med försäljning av mat och dryck.
 

Artister som spelar

 

Sabina Ddumba

Sabina Ddumba 8 juli

Sabina Ddumba har på kort tid blivit en av Sveriges mest omtalade nya sångerskor. Sabina började sin musikaliska resa i Tensta Gospel Choir och när hon släppte sin debutsingel ”Scarred For Life” blev hon omtalad världen över och blev kontrakterad med Warner Bros. i USA. Hennes andra singel ”Effortless” som släpptes 2014 sålde platina och var den mest spelade låten på P3 samma år. Under slutet av 2015 släppte hon sin senaste singel ”Not Too Young”.

Norlie & KKV

Norlie & KKV 9 juli

Norlie & KKV, eller Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag som de egentligen heter, är duon från Stockholm som under 2010-talets början invaderat topplistorna med hitsinglar som exempelvis ”När jag går ner” och ”Där jag hänger min hatt”. Stockholmsduon har skapat sig ett eget sound som bygger på rapverser, smittsamma poprefränger och ärliga texter. Låten ”Ingen annan rör mig som du” var dessutom nominerad till årets låt på P3 Guld 2016.

Hoffmaestro

Hoffmaestro 12 juli

Hoffmaestro har sedan ca 10 år tillbaka etablerat sig som en av de absolut största och populäraste liveakterna i Sverige. Bandet kommer av hårt arbete, fantastiska liveframträdanden och naturligtvis ett stort antal hits som faller den breda publiken i smaken, ”festivalrävar” såväl som ”fotbollsmorsor” har fattat vad Hoffmaestro har att erbjuda.

Miriam Bryant

Miriam Bryant 13 juli

Med 2015 års upplaga av ”Så mycket bättre” i ryggen, där fler av hennes låtar tagit sig högt upp på topplistorna ger sig Miriam ut för att möta publiken live. Med en bred repertoar med tidigare hits som ”Push Play” och ”Dragon”, nya tolkningar från ”Så mycket bättre” och helt nytt material ger hon sig ut på en riksomfattande turné med stopp bl a på Tyska Torget i Norrköping!

 

Fotbolls-EM på storbild

Onsdagen den 6/7, torsdagen den 7/7 samt söndagen den 10/7 kommer semifinaler och final i fotbolls-EM att sändas live på storbildsskärm på Tyska Torget. För tider se fullständigt program.  


 

Barnens dag – Tyska Torget 10 juli kl. 10-16


Barnens dag är en del av Idrottskalaset och äger rum söndagen den 10 juli. En dag med massor roliga aktiviteter för barn i alla åldrar! Vi bjuder på bus & överraskningar under hela dagen. Här finns ansiktsmålning, ballonger och vi får besök av Bamse, Lille Skutt, Skalman & Bolibompadraken mfl.

DAGSPROGRAM:
11.00 Barnshow med SVT:s Barnkanalen-idoler
11.30 Kramkalas & autografer
12.30 Bamsegympa
13.00 Bamseloppet
15.00 Barnshow med SVT:s Barnkanalen-idoler
15.30 Kramkalas & autografer

Ansiktsmålning och prova-på olika idrotter under hela dagen.
 

Bamseloppet – Det är inte viktigt att komma först i mål…Viktigast är att ha skoj!

bamseloppet-barnens-dag
Det är 50 år sedan världens starkaste björn Bamse gjorde sin entré och det vill vi självklart fira! Kolmårdens Djurpark och Bamses Värld presenterar årets roligaste lopp!

Full fart, skratt, lek och glädje för barn mellan 4-7 år där alla är vinnare. Bamse och hans vänner utlovar roliga överraskningar till alla barn. Loppet är ca 750 meter långt och sträcker sig runt Strömparken med roliga överraskningar på vägen, start och mål på Tyska Torget. Alla deltagande barn får medalj, diplom, frukt & dryck.

BAMSELOPPET ÄR GRATIS!

Kl. 12.30 uppvärmning med Bamsegympa
Kl. 13.00 Start

Begränsat antal platser – föranmälan krävs. Först till kvarn! Sista anmälan 9 juli! FULLBOKAT!

Registrering för anmälda deltagare sker i stora tältet på Tyska torget från klockan 12.00 den 10 juli.

Dansa med Bolibompadraken! Bus och show med Barnkanalens favoriter!

bolibompa-barnens-dag
Markus, Stephan, Yankho och Draken showar, busar och dansar med er – och Pillan. Avslutas med autografer och kramar.

Kl. 11.00 & 15.00


 

Kändismatcher i rullstolsbasket


Under lördagen 9 juli 11.30-13.30 kan du se politiker, SVT-profiler, Bolibompadraken och spelare ur svenska mästarna Norrköping Dolphins drabba samman i rullstolsbasket 3 mot 3. Hårda matcher på Tyska Torget utlovas!

Rullstolsbasket
 


 

Stadium streetfootball


12-13 juli kl. 10.00-17.00 fyller Stadium torget med fotbollsaktiviteter. Det blir allt från uppvisning i fotbollsfreestyle av världsmästare, streetfootball cup, utmaningar och mycket mer!

Stadium streetfootball
Stadium streetfootball
 


 

SM-tävlingar


Se spännande SM-tävlingar avgöras direkt på Tyska Torget. Du kommer kunna se frisbeesport, streetbasket, tricking, boule, casting, taido och brottning. Se fullständigt program för att se när tävlingarna avgörs.

SM-tävlingar
SM-tävlingar
 


 
Partners Idrottskalaset