Svenska, English Facebook Twitter Instagram

Vad vill du uppleva i Norrköping?

Hitta platser, evenemang, hotell, restauranger och annat att besöka och boka i Norrköping.

Idrottskalaset

Sidbild-Idrottskalaset-ny

När, var, hur  Prova-på-aktiviteter  Kvällar på Tyska torget  Barnens dag


Fyra fantastiska konsertkvällar, SM-tävlingar direkt på Tyska Torget, prova-på-aktiviteter, Barnens dag med bl.a. Bamseloppet, fotbolls-EM på storbildskärm och mycket mer! Idrottskalaset, den 6-13 juli, erbjuder ett fullspäckat program för hela familjen. Utöver detta kommer Idrottskalaset bjuda på en rad lokala kulturaktiviteter, exempelvis i form av teater och dans.

Idrottskalaset presenteras av Upplev Norrköping AB tillsammans med partners och är ett gratisarrangemang på Tyska Torget och i Strömparken. Kalaset är en del av SM-veckan i Norrköping, där svenska mästerskap i närmare 50 idrotter ska avgöras.

Fullständigt program presenteras inom kort.

Varmt välkomna till en idrottslig folkfest för hela familjen!
 


 

När, var, hur


Idrottskalaset går av stapeln 6-13 juli. Tyska Torget och Strömparken kommer att vara SM-veckans centrum, och här får vi bland annat chans att uppleva spännande SM-tävlingar såväl som prova-på-aktiviteter. Några exempel på idrotter vars SM-tävlingar kommer att avgöras på torget är streetbasket (3×3 basket), boule (precisionsskytte), taido och tricking. Det kommer även att arrangeras prisceremonier från stora scenen.
 


 

Prova-på-aktiviteter


I prova-på-området i Strömparken, som arrangeras av SISU Idrottsutbildarna, kommer du kunna prova på idrotter som exempelvis amerikansk fotboll, badminton, fäktning, radistyrd bilsport, rugby, klättring och styrkelyft.
 


 

Kvällar på Tyska torget


Kvällstid kommer Idrottskalaset att fyllas med aktivitet och vi kan bl.a. se fram emot fyra fantastiska konsertkvällar och fotbolls-em på storbild. Det kommer även att finnas en krögare på plats på Torget under hela veckan med försäljning av mat och dryck.
 

Artister som spelar

 

Sabina Ddumba

Sabina Ddumba 8 juli

Sabina Ddumba har på kort tid blivit en av Sveriges mest omtalade nya sångerskor. Sabina började sin musikaliska resa i Tensta Gospel Choir och när hon släppte sin debutsingel ”Scarred For Life” blev hon omtalad världen över och blev kontrakterad med Warner Bros. i USA. Hennes andra singel ”Effortless” som släpptes 2014 sålde platina och var den mest spelade låten på P3 samma år. Under slutet av 2015 släppte hon sin senaste singel ”Not Too Young”.

Norlie & KKV

Norlie & KKV 9 juli

Norlie & KKV, eller Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag som de egentligen heter, är duon från Stockholm som under 2010-talets början invaderat topplistorna med hitsinglar som exempelvis ”När jag går ner” och ”Där jag hänger min hatt”. Stockholmsduon har skapat sig ett eget sound som bygger på rapverser, smittsamma poprefränger och ärliga texter. Låten ”Ingen annan rör mig som du” var dessutom nominerad till årets låt på P3 Guld 2016.

Hoffmaestro

Hoffmaestro 12 juli

Hoffmaestro har sedan ca 10 år tillbaka etablerat sig som en av de absolut största och populäraste liveakterna i Sverige. Bandet kommer av hårt arbete, fantastiska liveframträdanden och naturligtvis ett stort antal hits som faller den breda publiken i smaken, ”festivalrävar” såväl som ”fotbollsmorsor” har fattat vad Hoffmaestro har att erbjuda.

Miriam Bryant

Miriam Bryant 13 juli

Med 2015 års upplaga av ”Så mycket bättre” i ryggen, där fler av hennes låtar tagit sig högt upp på topplistorna ger sig Miriam ut för att möta publiken live. Med en bred repertoar med tidigare hits som ”Push Play” och ”Dragon”, nya tolkningar från ”Så mycket bättre” och helt nytt material ger hon sig ut på en riksomfattande turné med stopp bl a på Tyska Torget i Norrköping!

 

Fotbolls-EM på storbild

Onsdagen den 6/7, torsdagen den 7/7 samt söndagen den 10/7 kommer semifinaler och final i fotbolls-EM att sändas live på storbildsskärm på Tyska Torget.
 


 

Barnens dag


Barnens dag är en del av Idrottskalaset och äger rum söndagen den 10 juli. En dag med många roliga aktiviteter för barn i alla åldrar! Vi får besök av Bolibompadraken och andra kända SVT-profiler m.m. Dessutom kan Kolmårdens djurpark med glädje presentera ”Bamseloppet” som en del av Barnens dag.
 

Bamseloppet

bamseloppet
Mer info kommer inom kort.
 


 
Partners Idrottskalaset