Augustifesten

Augustifesten går av stapeln 7-12 augusti 2018.

Augustifesten arrangeras av Upplev Norrköping AB, ett kommunalt bolag i Norrköpings kommun. Augustifesten är en stadsfest för hela Norrköping och ska präglas av ett stort värdskap där alla ska känna sig välkomna.

Jobbet med att få en Augustifest för alla ligger oss varmt om hjärtat och inför varje år ser vi över om vi har lyckats att få en stor bredd i utbudet. Vi vill såklart att så många som möjligt ska hitta något som lockar just dig! Tivoli för den som gillar fart och fläkt.  Ett stort fokus på musikupplvelsen. Marknadens stora utbud där alla kan hitta något man gillar. Familjedagen i Vasaparken med underhållning och aktiviteter för barnfamiljer. PRO i Parken för den mogna publiken. Och så mycket mer!

Vad tycker du om Augustifesten? Vi är öppna för idéer och förslag för att göra Augustifesten ännu mer fantastisk.

Nyheter 2018
Augustifesten intar i år en ny skepnad. Många av godbitarna från tidigare år finns kvar och förstärks med ett tydligt fokus på folkhälsa, idrott och musik. Bland de största nyheterna finner vi: ny vecka, nytt festivalområde och ett kraftigt förstärkt artist- och musikutbud. Nedan följer flera av årets nyheter:

- Marknaden flyttar från G:a Rådstugugatan till Södra Promendade och Olai Kyrkogata.
- PRO i Parken flyttar från Refvens grund till Skulpturparken utanför Konstmuseet
- Musikutbudet breddas med "Rockklassiker Live" på onsdagen, NRJ in the Park på både torsdagen och fredagen (båda dessa radiokanaler kommer börja sända i Norrköping 1:e augusti). Lördagsmusiken håller fortfarande Upplev Norrköping i och här kan vi redan nu släppa artister som Bruno Mitsogiannis, Cherrie, Chris Kläfford och Julia Adams.
- Ett annat helt nytt inslag i Augustifesten är "Slaget om Östergötland". Den 7:e augusti har vi nämligen möjlighet att uppleva en framtida klassiker och tradition. HC Vita Hästen välkomnar Linköping HC till Himmelstalundshallen. Detta tuffa ishockeyderby mellan två rivaler inleder årets stadsfestival och förstärker bilden av Norrköping som en framstående idrottsstad.

Upplev Norrköping hälsar dig välkommen till Augustifesten. Hoppas vi ses!

Gilla oss gärna på Facebook här.

Vi  hälsar er alla välkomna! Hoppas vi ses!

Har du några funderingar så tveka inte att höra av dig på augustifesten@norrkoping.se