Augustifesten

Augustifesten går av stapeln 7-12 augusti 2018.

Augustifesten arrangeras av Upplev Norrköping AB, ett kommunalt bolag i Norrköpings kommun. Augustifesten är en stadsfest för hela Norrköping och ska präglas av ett stort värdskap där alla ska känna sig välkomna.

Jobbet med att få en Augustifest för alla ligger oss varmt om hjärtat och inför varje år ser vi över om vi har lyckats att få en stor bredd i utbudet. Vi vill såklart att så många som möjligt ska hitta något som lockar just dig! Tivoli för den som gillar fart och fläkt.  Ett stort fokus på musikupplvelsen. Marknadens stora utbud där alla kan hitta något man gillar. Familjedagen i Vasaparken med underhållning och aktiviteter för barnfamiljer. PRO i Parken för den mogna publiken. Och så mycket mer!

Vad tycker du om Augustifesten? Vi är öppna för idéer och förslag för att göra Augustifesten ännu mer fantastisk.

Nyheter 2018
Augustifesten intar i år en ny skepnad. Många av godbitarna från tidigare år finns kvar och förstärks med ett tydligt fokus på folkhälsa, idrott och musik. Bland de största nyheterna finner vi: ny vecka, nytt festivalområde och ett kraftigt förstärkt artist- och musikutbud. Nedan följer flera av årets nyheter:

- Marknaden flyttar från G:a Rådstugugatan till Södra Promendade och Olai Kyrkogata.
- PRO i Parken flyttar från Refvens grund till Skulpturparken utanför Konstmuseet
- Musikutbudet breddas med "Rockklassiker Live" på onsdagen, NRJ in the Park på både torsdagen och fredagen (båda dessa radiokanaler kommer börja sända i Norrköping 1:e augusti). Lördagsmusiken håller fortfarande Upplev Norrköping i och här kan vi redan nu släppa artister som Bruno Mitsogiannis, Cherrie, Chris Kläfford och Julia Adams.
- Ett annat helt nytt inslag i Augustifesten är "Slaget om Östergötland". Den 7:e augusti har vi nämligen möjlighet att uppleva en framtida klassiker och tradition. HC Vita Hästen välkomnar Linköping HC till Himmelstalundshallen. Detta tuffa ishockeyderby mellan två rivaler inleder årets stadsfestival och förstärker bilden av Norrköping som en framstående idrottsstad.

Upplev Norrköping hälsar dig välkommen till Augustifesten. Hoppas vi ses!

Gilla oss gärna på Facebook här.

Vi  hälsar er alla välkomna! Hoppas vi ses!

Har du några funderingar så tveka inte att höra av dig på augustifesten@norrkoping.se

Augustifesten - Nytt område

Augustifesten - Nytt område

En av nyheterna för årets Augustifest är den geografiska utbredningen. För att skapa en starkare festivalkänsla och förhöja upplevelsen minskas Augustifestens området samtidigt som innehållet förstärks kraftigt.

Större evenemang
Augustifesten - Slaget om Östergötland

Augustifesten - Slaget om Östergötland

Tisdag 7 augusti spelar LHC och VITA HÄSTEN i Slaget om Östergötland. En riktig rivalmatch som får tankarna att minnas Östergötlands ishockeyhistoria. Rivalitet på isen, men också en träffpunkt för de båda städernas gemensamma intressen.

Större evenemang
Augustifesten - Nycirkus (Inget kalas utan knas)

Augustifesten - Nycirkus (Inget kalas utan knas)

En energifylld nycirkusföreställning för hela familjen med fyra glada och galna cirkusartister. Jonglering, svindlande luftakrobatik, spännande balansnummer och roliga överraskningar. Håll andan, blunda inte, känn pirret i magen och skratta tillsammans.

Större evenemang
Augustifesten - Utomhusträning

Augustifesten - Utomhusträning

I samarbete med World Class kan vi under ett flertal tillfällen under Augustifesten erbjuda gratis utomhusträning. Antalet platser är begränsade.

Större evenemang
Augustifesten - Ungdomszon

Augustifesten - Ungdomszon

Ungdomszon är samlingsnamnet för alla ungdomsaktiviteter under Augustifesten.

Augustifestens Ungdomszon är i år placerad  på gräset framför Konstmuseet.

Större evenemang
Augustifesten - Marknad

Augustifesten - Marknad

Årets marknad är 10-11 augusti. Platsen är ny för i år, marknaden är placerad på Södra Promenaden och Olai Kyrkogata. På gatorna kan du köpa allt från strumpor och väskor till langos och hemkokta karameller. Här finns alla möjligheter att fynda!

Större evenemang
Augustifesten - Idrottens dag

Augustifesten - Idrottens dag

Idrottens dag i Norrköping är ett samarbete mellan Östergötlands Idrottsförbund och Upplev Norrköping där barn, ungdomar, vuxna och äldre från hela kommunen välkomnas till en dag full av rörelseglädje. Dagen ska inspirera och motivera fler att idrotta hela livet.

Större evenemang
Augustifesten - Gamezon

Augustifesten - Gamezon

Gamezon, en plats för både unga och gamla, killar som tjejer. Vi spelar TV-spel, datorspel och figurspel. Det spelar ingen roll om du är erfaren gamer, nybörjare eller bara tror att du är bra... Här spelar vi för att ha kul!

Större evenemang
Augustifesten - PRO i parken

Augustifesten - PRO i parken

PRO i Parken har verkligen etablerat sin plats i Augustifestens program. Här blandas härlig underhållning med musik, dans och glada människor.

Större evenemang
Augustifesten - SON i det gröna

Augustifesten - SON i det gröna

Augustifesten 2018 bryter den gamla traditionen att Symfoniorkestern inleder hela festen. Istället blir det en perfekt avslutning under söndagseftermiddagen. Musik i det gröna i Vasaparken har blivit en omistlig tradition för alla musikälskare.

Större evenemang