Kulturtips

Norrköping har ett rikt kulturliv och här har vi valt att tipsa om några ställen du kan besöka i staden.

Det bästa av allt är att ett par av tipsen är helt gratis att besöka. Öppettider och aktuella utställningar/föreställningar hittar du på respektive aktörs hemsida.

NP33/Galleri Sander

NP33/Galleri Sander

Konst och design i anrik miljö. På nära 1000 kvadratmeter genomförs utställningar i det anrika spannmålsmagasinet på Norra Promenaden 33 i Norrköping.

Gallerier & konsthallarSevärdheter
Konstmuseet

Konstmuseet

Norrköpings Konstmuseum har en av Sveriges främsta konstsamlingar inom modernism och samtidskonst. Dessutom har museet en omfattande grafiksamling och en grönskande skulpturpark som är en lugn oas mitt i staden.

Kultur & historiaFör grupperSevärdheterAktiviteter
Teater Bråddgatan 34

Teater Bråddgatan 34

Välkommen att se nyskapande och klassisk teater med de fria grupperna som spelar på Teater Bråddgatan 34:s intima teaterscener. Här finns också möjligheten att se några av landets främsta barnteatergrupper framföra ett stort utbud av teaterföreställningar.

NöjeFamiljevänligtAktiviteter
Arbetets museum

Arbetets museum

Här visas aktuella utställningar om människors arbetsliv och vardagsliv. Museet har även program- och seminarieverksamhet, visningar för grupper och lovaktiviteter för barnfamiljer.

Kultur & historiaFör grupperSevärdheterFamiljevänligtDesign & konsthantverkShoppingAktiviteter
Östgötateatern

Östgötateatern

Välkommen till DIN TEATER! Östgötateaterns breda repertoar består av svensk och utländsk dramatik, nyskrivna spännande verk och härliga klassiker. De är också kända för sina stora sprakande musikaler och sin hisnande nycirkus.

Kultur & historiaNöjeSevärdheterFamiljevänligtAktiviteter
Norrköpings Symfoniorkester

Norrköpings Symfoniorkester

Norrköpings Symfoniorkester, SON, en av Skandinaviens främsta orkestrar, finns i konserthuset Louis De Geer.

Kultur & historiaNöjeSevärdheterFamiljevänligtAktiviteter
Stadsmuseet

Stadsmuseet

Norrköpings stadsmuseum ligger i industrilandskapet vid Motala ström. Museet är inrymt i byggnader som tidigare var textilfabriker, färgeri och krog. På Stadsmuseet berättas stadens historia från forntid till stormaktstid och om tiden då staden kallades Sveriges Manchester.

Kultur & historiaFör grupperDesign & konsthantverkSevärdheterShoppingAktiviteter
CNEMA

CNEMA

Välkommen till Cnema, en biograf med film- och medielabb! Cnema är Norrköpings kommunala biograf och mediepedagogiska centrum och en del av Visualiseringscenter C.

NöjeFamiljevänligtAktiviteter