Galafestival i Norrköping

2018-04-06 - 2018-04-07

00:00 - 23:59

EvenemangMusik

Folk & Världsmusikgalan och Linköpings Folkmusikfestival har inlett ett nytt samarbete genom att förlägga båda sina evenemang på Louis De Geer konsert och kongress i Norrköping den 6–7 april. Det blir två dagar fullmatade med konserter, galakväll med prisutdelning, workshops, seminarier, VM i studentspelmanslag och mycket mer. Linköpings folkmusikfestival byter alltså både årstid och östgötastad 2018.

Med Linköpings Folkmusikfestivals väldokumenterade fingertoppskänsla för både svenska och internationella högkvalitativa folkmusikakter, innebär vårt samarbete en utveckling för genren. Med våra respektive kunskaper och kompetenser kan vi tillsammans skapa ett ännu bättre program och nå en större publik - säger Niclas Pereira dos Reis Lindblad från Riksförbundet för Folkmusik och Dans, verkställande producent och projektledare för Folk och Världsmusikgalan. Vi har i år ett program fullt av konserter och spännande seminarier. På lördag går den stora Folk & Världsmusikgala- kvällen av stapeln. För nionde året i rad delas priser ut i sju kategorier med syfte att uppmärksamma och belöna artister och arrangörer under det gånga året. Prisutdelningen varvas med konserter med det bästa genren har att erbjuda. Är du förtjust i att dansa, kan du njuta av dans både fredag på Trappan och lördag på Crescendo. Flera spelmän samt deltagare i studentspelmanslags-VM bjuder på allt mellan polska och halling. I Flygeln och Värmekyrkan hålls konserter med en mängd olika spännande artister, alla omsorgsfullt plockade ur genrevimlet för att ge er den bästa möjliga upplevelsen. Flera av artisterna kan ni dessutom möta i workshops som hålls på lördagen. Glöm inte heller att besöka Trozelliscenen, där nya, unga band får möjlighet att presentera sin musik.

Hela programmet finns här: http://folkgalan.se/ och http://folkmusik.nu/festival/

Folk & Världsmusikgalan arrangeras av Riksförbundet för Folkmusik & Dans, Sveriges Spelmäns Riksförbund, Eric Sahlström Institutet, Svenska Folkdansringen och Kulturens Bildningsverksamhet.

  • Pris

    Biljetterna till festivalen är tillgängliga på Ticketmaster från och med den 23e februari. Klicka här för att komma till inköpssidan: https://www.ticketmaster.se/search/?keyword=link%C3%B6pings+folkmusikfestival OBS! Om du vill gå på både Festivalen och Galakonserten, börja med att köpa din festivalbiljett. Då kommer du få en kod som möjliggör det för dig att köpa galabiljetten till ett kraftigt rabatterat pris. Erbjudande: Du som köpt festivalpass har möjlighet att köpa biljett till Galakonserten till ett rabatterat pris. Klicka här för att komma till erbjudandet. Och så får man en kod som man därefter ska ange. Funkar det inte så kontakta Ticketmaster. Alla biljetter till festivalen ska bytas mot festivalarmband så fort ni anländer till Festivalområdet. Detta gäller inte biljetter till Galakonserten som kommer skannas vid entrén. Biljetterna kommer säljas på plats den 6-7 april endast mellan kl. 18 och 19, därför rekommenderar vi att du köper din biljett på Ticketmasters hemsida. Om du inte vill göra det säljs biljetterna på Upplev Norrköpings kontor samt i De Geer-hallen under biljettkassans öppettider.

  • Hålltider

    6 april 2018 19.00-01.00 Festivalkonserter / Studentspelmanslags-VM 7 april 2018 10.00 - 17.00 Festivalmässan, seminarier & workshops 17.00 - 02.00 Festivalkonserter 19.00 - 21.00 Galakonserten

  • Veckodagar

    Fredag, Lördag

Boka

Bokningar hanteras av externa parter. Du kommer därför länkas ut från Upplev Norrköping när du genomför en bokning.

Boka